Om Søren

 

portraet-2Jeg har altid været et meget videbegærligt menneske. En tænker. En forsker. Så jeg har en frygtelig masse viden om alt muligt mærkeligt.

Noget af det brugbart, andet tilsyneladende fuldkommen irrelevant. I mange år var min viden min base, og mit verdenssyn var stærkt vestligt/materialistisk. Hvis det ikke kunne måles, eksisterede det ikke.

Av, mit verdenssyn er helt, helt forkert og alt, alt for småt

Det verdenssyn brød sammen, da jeg fik nogle intense oplevelser med clairvoyance og healing. Pludselig var jeg clairvoyant, pludselig kunne jeg heale. Det var to begreber, som der overhovedet ikke var plads til i mit verdensbillede.

Så det brød sammen, hvilket sådan set var en lettelse for mig jeg opdagede, hvor begrænset det havde været, og hvor fanget jeg reelt havde følt mig.

Jeg begyndte en søgen efter identitet, mening og forståelse, og fik flere intense og meget uventede oplevelser, en god del af dem af spirituel karakter. Den mest intense og livsforandrende af dem var en oplevelse af at være min egen sjæl … og det, som er større endnu.

Jeg er mig … og så uendeligt meget mere

Pludselig forstod jeg, indefra, men på et overordnet plan, noget om, hvor og hvad jeg er.

Jeg forstod også blandt andet, at den hurtigste vej til personlig og spirituel udvikling er at give slip på sine begrænsninger, især dem der handler om, hvem man er, ens identitet.

Det tog mig flere år at bygge et nyt verdensbillede op. Et større, mere omfattende og rummeligt verdensbillede. Nogle ville kalde det mere “alternativt”.

Helhedsperspektivets (gen)fødsel

På et tidspunkt i denne genopbygningsfase opdagede jeg så, at jeg ydermere har adgang til en dybere forståelse for en dynamisk filosofisk/spirituel sandhed.

Jeg kunne ligesom kigge indad i mig selv og hente de svar, som andre mennesker bad om. Svar, som ikke har ret meget med al min viden at gøre, men som kommer fra en dybere, mere universel visdom.

Klokkeklare, kompromisløse svar, som handlede om livet set i et meget overordnet og helhedspræget perspektiv.

Jeg kunne også bruge mit intellekt og min intuition sammen og sætte disse svar i relation til konkrete udfordringer og problemer, som folk kom til mig med. Disse mennesker fortalte mig, at de følte det var en stor gave, jeg havde og gav til dem.

Som tiden gik og denne gave forblev, begyndte jeg at tænke, at jeg forstod livet (igen). Jeg havde opbygget mit nye, “alternative” verdensbillede og begyndte at tænke, at jeg havde svar på alt, at jeg forstod alle de vigtigste sammenhænge i livet.

… Men jeg stod over for en meget stor overraskelse:

Ved et sammentræf af en lang række omstændigheder på nøjagtig sammen tid, kom jeg ud i en alvorlig personlig krise og nåede til et punkt, hvor jeg (meget subjektivt) følte, at det omtrent ikke kunne blive værre. Så gav jeg slip. Igen. Jeg gav op. Igen. Denne gang på mit nye udvidede billede af mig selv og livet.

Jeg opgav at kontrollere, at styre.

Og værst af alt for mig: Jeg opgav at forstå.

Det var en overgivelse, endnu en. Jeg overgav en stor del af min personlighed til … livet.

Det var frygteligt og rædselsfuldt, og det var fantastisk og meget latterfremkaldende. En kæmpe lettelse.

Sjovt sted at stå, der hvor jeg står i dag

På den ene side har jeg adgang til alle svarene. På den anden side ved jeg intet, og forstår intet.

Personligheden er der stadig, den fylder bare ikke helt så meget, som den har gjort. Jeg er den jeg hele tiden har været, og samtidig er jeg ikke noget eller nogen bestemt.

Min dybeste personlige sandhed må siges at være: Jeg ER bare

Det er helt fint, helt naturligt, og det kræver ikke noget som helst af mig. Ikke andet end at jeg slapper af og åbner op og accepterer. Accepterer mig selv og alle mine reaktioner, accepterer andre og alle deres, accepterer livet som det er.

Jeg behøver ikke forstå noget. Jeg behøver ikke tænke. Jeg behøver ikke overveje noget. Jeg kan bare slappe af, åbne op, tillade … og gøre det, som følger af den og det jeg er. Nogle gange er det en hel masse, nogle gange er det ingenting.

Det betyder faktisk at alle mine valg, alle de mange, mange svære valg som livet rummer, er blevet reduceret til ét:

Vil jeg være åben? Ja eller nej?

Hvis jeg vælger “nej”, så er jeg tilbage i min gamle væren. Alting er svært, kompliceret, og jeg er nødt til at overveje, beslutte, planlægge og styre.

Hvis jeg vælger “ja”, så behøver jeg ikke bekymre mig om mere. Så ER jeg bare, og det hele sker af sig selv. Ingen problemer, ingen bekymringer, ingen overvejelser, ingen stress, intet at leve op til. Intet er svært, alt er let.

Der er kun én eneste skræmmende ting i dette, og det er den frygt og smerte der er, INDEN man tør give slip og bare være.

Denne, min tilstand, er ikke den totale overgivelse, det er ikke såkaldt “spirituel oplysthed”, hvad det så end er. Men det er en behagelig tilstand, som jeg varmt kan anbefale til andre.

Søren: Kort og godt 🙂

– Menneske, mand, søn, kæreste, ven
– Udstråler ro, varme, visdom og humor.
– Meget visionær og helt unik evne til at se det store billede – hvordan alting passer sammen i et større helhedsperspektiv
– Stor erfaring med personlig og spirituel udvikling
– Coach/guide/sparringspartner, kommunikatør og underviser
– Oprindelig uddannet cand.merc.
– Mange års erfaring som ‘intellektuel altmuligmand’ fra erhvervslivet (projekter, organisation, administration, formidling, coaching og sparring)
– Stor viden om SEO (søgemaskineoptimering)
– Ejer og forfatter af hjemmesiden om personlig udvikling: personaldevelopmentguy.com
– Forfatter til bøgerne: “Lykke og indre ro” samt de engelske bøger “Finding Peace by Letting Go” og “How to Be Yourself and Find Authentic Happiness”