Om Birgitte

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJeg er en livsnyder – jeg elsker livet og elsker at nyde det 🙂

Uhmm … livet er et stort oplevelsesmæssigt tagselvbord

Livet har altid for mig været ensbetydende med muligheder og oplevelser. MASSER af muligheder og oplevelser.

Jeg elsker at betragte livet som ét stort oplevelsesmæssigt tagselvbord, hvor man selv vælger den oplevelse, man har lyst til at ’smage på’ netop her og nu. Jeg mener virkelig, at man helt selv kan vælge sin oplevelse.

At holde mange bolde i luften er ikke en ‘kunst’ for jongløren:

– Jongløren GØR, hvad jonglører ER
Jeg har altid haft rigtig meget energi og været meget aktiv. Jeg er en af de typer, som altid får masser af ideer og mentale spin-offs og gerne har gang i masser af forskellige spændende projekter, som tilfredsstiller de mange forskellige dele af mig (sociale, kunstneriske, kropslige, mentale, intuitive etc.).

Mange tænker, når de oplever mig, ‘Jamen, hvordan kan du have så mange bolde i luften?’. Svaret er meget, meget enkelt: Det kan jeg, fordi det er sådan jeg ER! Det giver mig simpelthen energi at arbejde på mange måder med mange ting.

Med andre ord: Jeg GØR, hvad jeg ER, og derfor virker det for mig!

Mit tidlige egos dansetrip

MEN, hvis man ikke er rigtigt ‘hjemme’ i sig selv, så er man ikke klar over, hvornår man fx har for mange bolde. Man kan ikke ‘mærke’ balancen og er derfor ikke klar over, når bolde tabes.

Da jeg var barn gik jeg til tonsvis af sport, en overgang dyrkede jeg hele 7 sportsgrene på én gang. Ja, du bliver sikkert helt forpustet bare ved tanken, men jeg ville ikke gå glip af noget. Nyt var sjovt og spændende. Og tænk, hvis jeg missede noget sjovt? Puha, det ville jo ikke være godt!

Men som vi alle ved, har alting sin pris! Og ofte er det jo sådan, at jo mere man danser ud af én tangent, desto mindre er man i kontakt med de dele af sig selv, som befinder sig i den anden pol: i denne her sammenhæng var det nok fokus, fordybelse og ro.

Nærværets pludselige indtræden i mit liv

Da jeg var 27 skete der noget i mit liv, som ændrede mig markant … jeg blev mor!

Min bror, Søren, beskriver oplevelsen af mig minutter efter fødslen således:

• “Da jeg så dig med dit barn for første gang, så var du bare lige pludselige ud af det blå 100% tilstede. Det virkede fuldstændig som om, du var i ren væren, altså RIGTIGT tilstede i ren VÆREN – hvert fald, som jeg har oplevet det. Og det synes i det store hele ikke at have forladt dig siden!”

At få min søn gav mig en dyb ro, et stærkt nærvær, følelsen af ubetinget kærlighed, en dyb forbundethed og en oplevelse af at være en del af en større helhed.

Min søn har i den grad påvirket min tilgang til livet og kærlighed. Alt er blevet uendeligt meget større og samtidig enklere og nemmere. Han er min absolut største læremester i ubetinget kærlighed og ren VÆREN.

Man kan sige, at hvor livet har villet ‘hive’ Søren ‘opad’ i en voldsom helhedsoplevelse, har jeg snarere skullet ‘groundes’ og opleve helhed på en mere relationel symbiotisk måde.

Det indre ubevidstes talerør:

– Gaven ved at være socialt ekstra-sensitiv
Som mange mødre (og sikkert også fædre) oplever, så er det at ’smelte sammen’ med sit barn noget helt særligt og virkelig fantastisk. Man bliver ét!

For mig er det her med at ’smelte sammen’ ikke noget helt nyt for mig – med min søn var det bare på et andet, højere niveau end det, jeg hidtil havde prøvet.

Jeg har nemlig altid kunnet noget helt særligt, hvad angår det at forstå et menneske indefra.

Helt ubesværet har jeg altid kunnet træde ind i et andet menneskes væren og mærke, hvordan denne person har det og ud fra dette kunnet sætte mig ind i denne persons måde at tænke på.

Helt tilbage i folkeskolen indtog jeg helt naturligt og fuldstændig ubevidst en mediatorrolle mellem lærere og elever. Når lærerne med deres ord forsøgte at forklare noget igen og igen, som de andre elever bare ikke forstod, trådte jeg tit ind og omformulerede hans/hendes ord, således, at alle kunne forstå det. For mig var det fuldstædig indlysende, hvordan den viden skulle formuleres.

Jeg kan huske at min gamle matematiklærer i folkeskolen adskillige gange sagde til mig: “Når toget er gået i stå, er du den, der får det til at køre igen!”

Jeg har ikke altid været bevidst om denne evne, men den har altid været der. At intuitivt forstå, hvor folk vil hen, hvad de vil sige samt hvilke behov de har, falder mig så naturligt som at klø mig i nakken.

Det har længe været svært for mig at sætte ord på denne evne som ikke alene er karakteriseret ved stor empati og intuition, men også af klar formidling af, hvad jeg oplever.

Jeg er nu nået frem til en term, som jeg synes dækker det meget godt, nemlig: Det indre ubevidstes talerør! Det er simpelthen det, som jeg i høj grad helt naturligt af mig selv er og gør: Jeg træder ind, jeg mærker, jeg træder ud, jeg fortæller – en stor gave i forbindelse med coaching/guidning, parterapi, mægling og konfliktløsning!

Bevidsthedsskolen

Bevidsthedsskolen er for mig en fantastisk levevej. Det er ikke en business! Det er en blissness.

For mig personligt er bevidsthedsskolen en mulighed for at gøre det, jeg autentisk er, samtidig med at jeg giver verden og menneskene i den noget godt igen.

Birgitte: Kort og godt 🙂

– Menneske, kvinde, datter, søster, mor, veninde
– Udstråler glæde, klarhed, nærvær, rummelighed og humor
– Meget veludviklet ‘gut-feeling’ og intuition